Odgovora: 13

 1. 21/02/2014 at 10:50 · Reply

  Jeeej, konačno novi tekst :)

  Evo mog senarija, ni ja se nisam baš proslavila, ali bila sam sama kući, nisam očekivala nikoga i provo što mi je palo na pamet kada je zazvonilo zvono je da su mi Dzek Trboesk i 40 ljutih razbojnika na vratima (da, razbojnici inace zvone i ja sam malo paranoicna kada su u pitanju nenajavljene vecerenje posete), tako da sam se kanda malo i poradovala Naprednjacima :) Ovaj kratki film bismo mogli nazvati ,,Doviđenja budućnosti!“

  Zvono: Zvrrrr…
  Ivana: Ko je? (krajnje napeto)
  SNS: Mi smo iz SNSa bla bla bla…
  Ivana: Doviđenja… (uz veliko olakšanje)
  SNS: Bla bla bla…
  Ivana: Doviđenja!
  SNS: Možemo li samo dobiti prezime?
  Ivana: Doviđenja :)
  SNS: Interesantno prezime, Doviđenja! Doviđenja!

  Evo moj bot je pokazao i neku mini iskru humora, tako da OS ipak zna da zabaguje :)

 2. SašaNo Gravatar
  21/02/2014 at 11:25 · Reply

  Nema tu govora o kukavičluku već je to obična zatečenost situacijom koja se jako često dešava. Ja sam to doživeo mnogo puta i posle se preispitivao pa mi život namesti sličnu situaciju u kojoj reagujem „onako kako bi trebalo“ i posle toga se kao osećam bolje ili barem ne postoji taj užasni osećaj samooptuživanja usled loše reakcije ili odsustva iste. Sve te situacije su dobra škola i pomažu nam da malo bolje razumemo neke psihološke mehanizme, kako tuđe, tako i svoje. Možda ćeš u sličnoj situaciji imati drugačiju (zamišljenu) reakciju ali recimo da ti je ova dala više korisnog materijala.

 3. KatarinaNo Gravatar
  21/02/2014 at 11:52 · Reply

  Zvrrrr. (kućni telefon, koji i služi samo da neke devojke koje prodaju šerpe-magnetne narukvice-ćebad zarade svojih 18.000 mesečno)
  Ja: „Da.“
  Glas: „Dobar dan, ovde izborni štab Aleksandra Vučića, imamo za vas dva kratka pitanja.“
  Ja: (u sebi, ponavljam:“Aleksandra Vučića… za šta je on kandidat? Vidi šta su ih naučili, da je AV prepoznatljiviji od SNS, jer to kad počnu stranke na „S“ uvek se prvo pomisli na „SPS“… pametno, pametno…)
  Setim se da je veza otvorena:“Izvolite.“
  Glas:“Da li ćete izaći na izbore 16. marta…“
  Ja, skoro ga prekidam:“DA!“
  Glas, zadovoljno:“…i da li ćete na izborima glasati za našu listu?“
  Ja, iznervirano, level, počinje glas da mi drhti:“Nemate pravo to da me pitate, zvali ste na fiksni telefon, dakle imate sve moje podatke…“
  Glas, prekida me:“Uzeli smo sa „Belih strana“
  Ja, iznervirana, level počinjem da vičem:“Time narušavate tajnost izbora, to je protivzakonito, tužiću Vas Izbornoj komisiji…“
  Glas, prekida me, deluje da se zabavlja:“Kome?“
  Ja, derem se:“Izbornoj komisiji, podneću kao dokaz snimak ovog razgovora!“ (Ala lažem u trenutku, ja i ne znam da snimim razgovor na telefonu)
  Glas, podsmešljivo:“I to je protivzakonito.“
  Ja, van sebe:“Tužite me, onda!“
  I prekinem vezu.
  Posle sam dva dana zakukavala na twitteru kako je to protivzakonito, kako imaju ime i prezime, i zaokružuju nas po spiskovima, kako od toga do došao.jednog.jutra.beli.kombi.i.odveo.me.u.nepoznatom.pravcu. nas deli tanka nevidljiva linija… možda zaradih fejv-dva. I obeleženo crvenim u spisku birača:“Nije naša, sigurno.“ Tako da, zeko – ko je rek’o, ja sam rek’o – kako god se okreneš, repić ti pozadi.

 4. бака ШтрумпфNo Gravatar
  21/02/2014 at 13:00 · Reply

  Једног мог друга звали на фиксни и смарали истим питањима, да ли ће гласати за њих, да ли би могао да им обезбеди неке гласове, и он исто тако реши да се спрда, и све време завлачи жену да ће им обезбедити 836 гласова АКО МУ ДАЈУ КРЕДИТ ОД 368 милиона евра :)

 5. MarishteNo Gravatar
  21/02/2014 at 14:01 · Reply

  moje je zena ljubazno oterala pre nego sto sam stigao da bilo sta kazem i da ih pocastim, bas me je rastuzilo, imao sam toliko stvari da im kazem… („jel znate da su 16. marta izbori?“ – „ne znamo i ne interesuje nas“…) sad navijam da dodju opet, ali vucic samo zvoni jedanput… mislim da nisi u pravu ovo oko njihovog softvera, svakako jesu istrenirani u smislu da su videli svasta vec i da ti ne mozes da budes toliko uvrnut koliko autenticni bolesnici mogu, ali otkud znas, mozda su im to prva vrata? nisu oni nikakvi botovi, ili kakogod da ih zovu ljudi, nego jako nesrecni oportunisticki nastrojeni ljudi

 6. IsidoraNo Gravatar
  21/02/2014 at 14:59 · Reply

  Kod mene trenutno žive jedan moj pas i dvoje na privremenom, i dve mačke takođe na privremenom. Svi se oni veoma izraženo raduju svakim gostima. Kako su pozvonili na vratima, vrata su počela da laju i da se tresu. Dok sam ja sišla sa sprata da otvorim, pred vratima nije bilo nikoga. Taman kad sam pomislila da me neki klinci zafrkavaju, izašla komšinica i rekla mi ko je bio, i da su malopre bili kod nje, i da ih je jedva najurila, ali nije mogla da se nada da su psi toliko efikasni, i sada ozbiljno razmišlja da i ona uzme barem jednog. Nehotice smo došli do rešenja problema :)
  Posle sam razmišljala kako uopšte nije loša ideja lajati na nepozvane goste, kako one telefonske, tako i te što dele upaljače i blokčiće, i prodaju usisivače, šerpe i noževe. Realno, da ja nekome zazvonim na vrata, taj mi otvori i krene da mi laje u facu, pa ne znam, kapiram da bih instiktivno pobegla glavom bez obzira. Psi su pametni.

  1. 21/02/2014 at 15:24 · Reply

   Pred sledeće izbore idemo kod ovog lika na obuku http://www.youtube.com/watch?v=_vfhTayb8LI

 7. 21/02/2014 at 15:23 · Reply

  Vidi se da je vaš kraj fini, kod nas su po Banji bauljala dva fosilna primerka od onih što imaju problem sa pokretnim stepenicama.

  Do nas nisu došli, verovatno zato što je sekvencu „Zvrrr“ – „Halo?“ – „Dobar dan, ovde izborni štab Aleksandra V-“ prekinulo odsečno „Ne!“ i melodično „tu-tuu“.

  Naravno, tek posle prekida veze se upalio l’ esprit de l’escalier, ali to mu je i posao.

 8. Pcela_MajaNo Gravatar
  24/02/2014 at 07:20 · Reply

  A šta mislite o ovoj ideji:

  Dolaze naprednjaci na vrata, pre nego što počnu sa izlaganjem kažeš im SAMO MALO, grabiš telefon, pališ kameru opcija snimi video, okrećeš je put njih i kažeš: sad nastavite.

  Joooj što nisam u Srbiji

 9. prolaznikNo Gravatar
  24/02/2014 at 19:27 · Reply

  Reč dve o ničim izazvanim izborima 2014.

  Definitivno je jasno da ovaj sistem ne funkcioniše u interesu građana i neće funkcionisati ni posle ovih izbora. Svako ko tvrdi suprotno, ili to radi u interesu svoje stranke za uzimanje što većeg dela kolača ili živi na nekoj drugoj planeti. Stvari su očigledne: neviđeni stepen korupcije, nepotizam, nestručno vođenje države u svim segmentima, urušavanje državnih institucija , legalna krađa kroz državne i društvene sisteme (računi, kurs, penzije), pljačkaška privatizacija, tajkunizacija, itd.

  Na svakom koraku se to vidi. Ima bezbroj dokaza o kojima svi mi komentarišemo i čudimo se po društvenim mrežama i u realnom životu. Gde god pogledaš stanje je katastrofalno: ekonomija, prosveta, zdravstvo, sudstvo, policija itd.

  Pred svake izbore biračima se serviraju razne kombinacije i podmetačine: od stvaranja neprirodnih koalicija, novih stranaka, belih listića, otvaranje kvazi afera, politički nameštenih hapšenja kao obračun između stranaka, biranje između većeg i manjeg zla, i sva ostala iznošenja prljavog veša da bi na kraju rezultat uvek bio loš za građane.

  I mnogi se pitaju šta je rešenje?

  A rešenje je vrlo jednostavno: revolucija.

  Međutim, kako revoluciju izvesti bez žrtava i prolivene krvi?

  Na bilo kakav pokušaj protesta vlast će reagovati brutalno: od slanja policije na nezadovoljan narod do podmetanja DB-ovskih grupa koje će namerno izazivati nemire i rušenja kako bi se stekao pogrešan utisak da okupljeni na protestima žele destabilizaciju zemlje i rade protiv države. I time naravno pravdavaju prekomernu i brutalnu upotrebu sile od strane policije.

  Ova opcija otpada kao zastareli način borbe. Nova stara opcija je bojkot. Da, bojkot u skladu sa modernim vremenima masovne upotrebe interneta i društvenih mreža. Jednostavno je i vlast neće imati mnogo prostora da se sa tim izbori. Kako?

  Prva faza je masovna nezainteresovanost za izbore. Ovo će sigurno doneti prve rezlutate panike u redovima lopova. Naravno da neće obraćati pažnju na legitimitet jer su to dokazali nekoliko puta do sada.

  Zato sledi druga faza: prekid svih finansija prema sistemu. Obustava plaćanja svih obaveza. Oni ne mogu da kradu ako nemaju šta da kradu. I tu treba istrajati vremenski dovoljno dugo odnosno sve dok se ne ispuni jedan jedini zahtev:

  POTPUNO NOVE STRANKE SA POTPUNO NOVIM LJUDIMA NA NOVIM IZBORIMA.

  Sve dok se kandiduje ijedna stranka, ijedna ličnost koje smo upoznali poslednjih 25 godina NE IZLAZITI NA IZBORE.

  Ovo nije nemoguće ostvariti! Potrebno je animirati ljude u svojoj okolini: porodicu, rodbinu, prijatelje. To je uglavnom zadatak mlađe generacije koja više koristi internet i oni bi trebalo da preuzmu SVOJU BUDUĆNOST U SVOJE RUKE!

 10. 09/04/2014 at 03:35 · Reply

  Mene su cimali fonom i posto sam prespavao dan iovako ionako, reko sam im „Evo, samo da nadjem kesicu za povracanje“

Ostavite odgovor

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.