Jedan odgovor

 1. AnonymousNo Gravatar
  12/08/2013 at 22:23 · Reply

  Ustanci , revolucije, bune i pobune … vrlo jedna zanimljiva tema a i značajna , mora se priznati . Nekako se međutim stalno provlači sumorni zaključak kako taj Vaš pomenuti ustanak uspeti neće . Da me se pogrešno ne shvati , nisam od onih koji smatraju da Vam fali motivacije . Naprotiv , Vaša motivacija je dobra kao i bilo čija druga . Možda čak i bolja , ali ….

  Znate šta , da pođemo mi od jednog primera . Uzmimo na primer jednog talibana . Baš takvog jednog talibana , verovatno nepismenog a sigurno prašnjavog i prljavog , dok sedi na nekoj goloj stenčugi držeći svoj zarđali AK-47 i čeka … Čeka da mu padne raketa ili bomba na glavu . Nisu njemu siromahu baš jasne te bespilotne letelice i „death from above“ , što je i razumljivo s obzirom na njegovu neobrazovanost ( Vi bi rekli i zatucanost i možda imate pravo) . Ali opet , smrt mu je itekako jasna .

  Onda s druge strane da uzmemo Vas . Vi mu nekako dođete sušta suprotnost , od održavanja lične higijene (naravno) , preko njegove ruralnosti a Vaše urbanosti , Vaših progresivnih shvatanja i njegovih iz mraka ranog Srednjeg Veka … O obrazovanju ne treba ni govoriti . Ali , ali , ali … (a uvek ima to ali , nezgodna stvar) Vi ste mu suprotnost po još jednoj stvari . On se eto digao protiv najmoćnije sile , a Vi … ništa , prazno , mućak , ćorak …

  Odmah da kažem da znam šta ćete mi reći : “ Lako je njemu da srlja u smrt , kad čak i njemu samom njegov bedni život ne vredi mnogo . Lako mu je da pogine za tu njegovu glupu veru i obećanja o 72 device . A s druge strane ja …. “ E da , šta je sa Vama ? Dođosmo ipak do suštine stvari … Vama je Vaš Život najvažniji . Za Njega sve bi dali , a Njega ni za šta … Ne postoji ništa Larger Than Life , što bi rekli Ameri.

  I onda je jasno što Vaš ustanak ostaje u sobi , u boljem slučaju na tviteru ili fejsbuku . Sve preko toga moglo bi da bude riskantno . Pa kad je takvo stanje stvari šta još onda reći , osim … čuvajte svoj Život . Čuvajte ga što duže možete . Sve do same Smrti koja dolazi neumitno i onima koji se čuvaju i onima koji se ne čuvaju .

  Whoever loves his life loses it, and whoever hates his life in this world will keep it for eternal life.
  ;)

Ostavite odgovor

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.